Kartično plaćanje na kioscima “Minutice”: Nagrade za one koji plaćaju Visa karticama NLB banke

Danijela Bajić
Foto: G.S.

BANjALUKA - Stanovnici širom Srpske ubuduće će u svega nekoliko sekundi i na kioscima “Minutica” moći da plate svoj omiljeni časopis, dnevne novine, vodu ili sladoled, beskontaktnim karticama ili digitalnim novčanicima i tako brže i lakše obave kupovinu.

Kompanija “Glas Srpski - Trgovina”, u čijem je vlasništvu i najveći lanac trafika u Republici Srpskoj - “Minutica”, koja u ponudi ima veliki izbor štampe i robe široke potrošnje, sa partnerima NLB bankom i Visa kartičnom kućom pokrenula je i promotivnu kampanju koja će da traje do kraja avgusta 2024. godine.

U okviru ove kampanje za svaku kupovinu obavljenu karticom na “Minutica” kiosku, kupac čiji račun iznosi minimalno 20 maraka ili više, ima priliku da izabere svoje gratis osvježenje, sok ili sladoled.   

Direktorica “Glasa Srpskog - Trgovine” Sanja Blagojević istakla je da je u pilot fazi Smart POS aktiviran na najatraktivnijim lokacijama kioska “Minutica”, kako bi kupci i korisnici svih vrsta kartica mogli da se uvjere u praktičnost i jednostavnost bezgotovinskog plaćanja.

- Međutim, sada sa zadovoljstvom možemo reći da je kartični prihvat omogućen na svim lokacijama i da od sredine jula pa sve do kraja avgusta za naše kupce imamo i dodatne benefite. Naime, tokom promotivnog perioda od mjesec i po, svim kupcima koji na “Minutica” kioscima kupe artikle vrijednosti od 20 maraka, omogućili smo jedno osvježenje gratis, piće ili sladoled po izboru do dvije KM vrijednosti, u saradnji sa našim partnerima NLB bankom i kompanijom “Visa” - rekla je Blagojevićeva.

Član Uprave NLB banke Banjaluka Ljiljana Krsman, u čijoj nadležnosti je i razvoj poslovne mreže i digitalnih kanala plaćanja, naglasila je da inovacije poput NLB Smart POS-a ubrzano transformišu način na koji svakodnevno koristimo svoje kartice i pametne telefone, ne iziskujući od trgovaca da posjeduju dodatnu opremu poput tradicionalnog POS uređaja.

- Dovoljno je samo da posjeduju neki od android telefona sa NFC tehnologijom, a zahvaljujući izuzetno bezbjednom EMV standardu i tehnologiji enkripcije, Smart POS ili Soft POS kako ga drugačije nazivaju, donosi sigurnost i jednostavnost beskontaktnog plaćanja, kao i bilo koji tradicionalni platni terminal - kazala je Krsmanova.

Smart POS aplikacije

NLB banka putem Smart POS aplikacije omogućila je da i mali trgovci i preduzetnici sada dobiju priliku da svojim kupcima ponude plaćanje karticom, uz jednostavno preuzimanje aplikacije NLB Smart POS putem Play trgovine, uz otvaranje računa u banci. 

Pored toga, ovaj jednostavniji i praktičniji način plaćanja, potrošačima donosi manje čekanja i olakšanje da ne moraju razmišljati koliko gotovine imaju u novčaniku, dok u par sekundi žele obaviti svoju uobičajenu kupovinu na “Minutica” kiosku i nastaviti sa svojim svakodnevnim obavezama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana