Komemorativni skup povodom smrti Uroša Pene

Srna
Komemorativni skup povodom smrti Uroša Pene

SARAJEVO - Profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Uroš Pena dao je veliki doprinos razvoju nastavno-naučnog procesa, a svoje ogromno praktično iskustvo rada u organima unutrašnjih poslova nastojao je da kombinuje sa teorijskim znanjima, što su studenti posebno cijenili, istakao je danas dekan ove visokoškolske ustanove Goran Marković na komemorativnom skupu povodom Penine smrti.

-Ovaj skromni ali veliki čovjek bio je omiljen među studentima. Imao je neposredan odnos sa studentima i uvijek je dobijao najviše ocjene na studentskim anketama - naveo je Marković na komemoraciji koja je održana na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Marković je podsjetio da je Pena bio direktor Policije Republike Srpske, zamjenik direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, kao i dugogodišnji profesor Pravnog fakulteta.

-Predavao je više predmeta na prvom i drugom ciklusu studija, kriminalistiku, kriminologiju sa penologijom, prekršajno pravo, organizovani kriminalitet i pravo izvršenja krivičnih sankcija - naveo je Marković.

Bivši direktor Policije Republike Srpske Uroš Pena preminuo je u 65. godini, a sahranjen je na groblju u Vrbanji.

Pena je bio univerzitetski profesor, a od 1988. godine bio je radno angažovan kao policijski službenik.

Funkciju direktora policije u MUP-u Srpske obavljao je od 2006. do 2010. godine.

Od 2010. do 2018. godine bio je zamjenik direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Uroš Pena rođen je 1959. godine u Mrkonjić Gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana