Komemoracija u Banjaluci: Stanković bio neimar koji je gradio bolju budućnost Srpske

GS
Foto: Velibor Tripić

BANjALUKA – Slobodan Stanković, jedan od osnivača, vlasnik i generalni direktor privrednog društva “Integral inženjering” bio je neimar koji je gradio bolju budućnost u Republici Srpskoj, ali i šire, i njegovo ime će trajati dok traje ono što je ostavio iza sebe, a ostavio je mnogo, rečeno je danas u Banjaluci na komemoraciji povodom njegove smrti.

Na komemoraciji održanoj u Banjaluci, koja je počela minutom ćutanja, od Stankovića su se oprostili mnogobrojni članovi porodice, prijatelji i kolege.

Posljednju počast Stankoviću odali su i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, ali i drugi predstavnici raznih ustanova, ministri u Vladi Srpske te saradnici.

Katarina, unuka Slobodana Stankovića, rekla je da je njen djed svoju dobrotu nesebično dijelio sa svima, ali ćutao o tome.

Ona je rekla da svi koji su Stankovića poznavali znaju da riječ u koju može da stane njegova životna filozofija jeste - jednostavnost.

-Ništa kod tebe nije bilo komplikovano. Sve je bilo lako i jednostavno. Tako si prihvatao sve izazove, krio ali i ostvarivao velike vizije i saopštavao velike odluke - rekla je Katarina.

Ona je navela da je njen djed razumijevao sve nesreće, jednostavno čuvao porodični dom, porodicu i jednostavno podržavao.

U ime njegovih saradnika, od Stankovića se govorom oprostio izvršni direktor za marketing u kompaniji “Integral inženjering” Nikola Radovanović koji je naglasio da je ovo tužan dan za sve.

-Sve nas je iznenadio njegov odlazak - istakao je Radovanović.

Kako je kazao, to je bio čovjek koji je uvijek znao funkcionisati na zahtjevnom tržištu.

- Slobodan će ostati upamćen kao neko ko je u stanju da prepozna promjene. Nije bio samo vlasnik, već i neko ko je svojom energijom svima nama omogućavao da rastemo. Integral” je kompanija od ogromnog socio-ekonomskog uticaja u Srpskoj koja zapošljava oko pet hiljada ljudi - istakao je Radovanović.

Dodao je i da je Stanković postavio dobre temelje i pokazao dobar put u budućnost, kao i da je obaveza i zadatak svih u kompaniji da nastave putem daljeg razvoja Srpske, putem kojim se Integral” kreće već nekoliko decenija”.

Milorad Dodik, koji je bio Stankovićev dugogodišnji prijatelj, u svom je govoru istakao veliki značaj Stankovića za razvoj Republike Srpske.

-Slobodan Stanković otišao je sa licencom najboljeg neimara, koji je našu Republiku neprocjenjivo unaprijedio. Iza njega su ostali najbolji autoputevi, građevine, kako kod nas tako u regionu – naglasio je Dodik koji se prisjetio svog prijateljstva sa Stankovićem, koje je počelo još 1989. godine.

Dodao je da nas je napustio veliki čovjek i patriota, koji je želio da Srpska bude još bolje mjesto za život.

-Bio je čovjek koji je uvijek pomagao drugima, pokušali su da ga ospore, ali on je svojim primjerom i uspjesima u regionu pokazao da vrijedi i za šta je sposoban. Žao mi je što nas je napustio  - istakao je Dodik.

Rekao je da mu je čast što je poznavao Stankovića, od kojeg je imao priliku mnogo toga da nauči, a prije svega kako biti strpljiv.

- Bio je uporan i iza njega nisu ostali nikakvi repovi, niti nedovršene građevine. Republika Srpska mu duguje zahvalnost, jer je pitanje da li bi mnogi objekti bili izgrađeni, da nije bilo njega - rekao je Dodik.

Slobodan Stanković, vlasnik i direktor kompanije “Integral inženjering”, preminuo je  u utorak, 7. februara u Banjaluci.

Stanković je bio i jedan od akcionara “Glasa Srpske”. 

Bio je veliki dobrotvor i humanista -pomagao je zdravstvene ustanove, vjerske zajednice, porodice kojima je pomoć bila potrebna, te stipendirao veliki broj studenata.

Dodik je odlikovao  Stankovića ove godine Ordenom zastave Republike Srpske sa zlatnim vijencem, povodom Dana Republike.

Stanković će biti sahranjen sutra u 13 časova u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana