Kolovozi klizavi na većini puteva u Srpskoj, poseban oprez potreban preko planinskih prevoja

Srna
Kolovozi klizavi na većini puteva u Srpskoj, poseban oprez potreban preko planinskih prevoja

BANjALUKA - Na većini puteva u Republici Srpskoj kolovozi su klizavi zbog novih padavina, a u višim planinskim predjelima mjestimično zasniježeni, naročito na dionicama Trnovo-Foča preko Rogoja, Foča-Gacko preko prevoja Čemerno, Vlasenica-Han Pijesak preko Han Pogleda, te Mrkonjić Grad-Mliništa i Kneževo-Ugar.

Učestali su odroni na svim dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, pa se vozačima savjetuje da voze oprezno te da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Pojačan je intenzitet saobraćaja na ulazu u BiH na graničnom prelazu Gradiška.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog zimskih uslova za vožnju, u Hrvatskoj je obustavljen saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić.

Ugaženog i raskvašenog snijega na kolovozu ima u višim predjelima u FBiH, naročito na putnim pravcima Bihać-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar, Glamoč-Mliništa, Livno-Kupres i Livno-Bosansko Grahovo. Na ovim dionicama duva i jak vjetar koji mjestimično formira snježne nanose.

 

Radi izvođenja deminerskih radova od osam do 15 časova, svaki radni dan u intervalima po 30 minuta doći će do povremenih obustava saobraćaja na Tjentištu, na lokaciji Nacionalni park „Sutjeska“-Gusni put, na dionici magistralnog puta Brod na Drini dva-Vrba, opština Foča, kod kampa Hum-Žitinski potok, na dionici magistralnog puta Brod na Drini dva–Šćepan polje, opština Foča, te na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, grad Derventa.

Izmijenjen je režim saobraćaja na putevima Rudanka–Doboj jedan, Rudanka-Doboj, Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj-Tedin Han-Teslić, Banjaluka-Stari Majdan dva, Šipovo-Novo Selo, Jezero-Šipovo.

Zbog radova u tunelu „Ugar“ na magistralnom putu dionica Crna Rijeka-granica Republike Srpske (Ugar) izmijenjen je režim saobraćaja.

Otežano, jednom kolovoznom trakom saobraća se na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići zbog aktiviranog klizišta.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Prevoz vangabaritnog tereta kretaće se u pravcu Luke-Vlasenica-Han Pijesak-Sokolac-Rogatica-Čemernica, te dionicom Stanić Rijeka-auto-put-granični prelaz Gradiška.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na nadvožnjaku broj 238 na dionici magistralnog puta Klašnice 2 - Šargovac u mjestu Trn.

Na magistralnom putu Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora (Šćepan Polje) zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa premašuje 16 tona.

U FBiH zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica i u tunelu Skela na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično jednom kolovoznom trakom, dok se tokom noći obustavlja.

Zbog radova saobraćaj se sporije odvija na putevima Srebrenik-Ormanica, Grude-Ljubuški i Stolac-Hutovo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana