Koliko studenti trebaju izdvojiti za kiriju u Beogradu?

GS
Koliko studenti trebaju izdvojiti za kiriju u Beogradu?

BEOGRAD - Ljeto je u zenitu, a to je znak mnogim studentima da počnu da traže smještaj. Onima koji se odluče za privatno stanovanje cilj je naći što povoljniji smještaj, te uglavnom biraju garsonjere i manje stanove mahom na periferiji.

Od četiri univerzitetska centra u Srbiji, najskuplja je prestonica oduvijek, a pitali smo stručnjaka za nekretnine kakvo je tačno stanje sa kirijama u Beogradu, ali i u drugim gradovima u Srbiji.

Centar prestonice je najskuplji kada je riječ o iznajmljivanju, a cijene su od 300 do 600 evra prema našim saznanjima. Pri tom, riječ je o najčešće jednosobnim stanovima.

- Beograd ima očekivano najviše cijene kada govorimo o iznajmljivanju stanova po kvadratnom metru. Centar grada je najskuplji, te je cijena u prethodnom mjesecu iznosila 16,4 evra po kvadratnom metru. Sljedeća opština poslije centra koja je imala najvišu cijenu jeste Vračar sa 15,1 evra po metru kvadratnom, odmah slijedi Novi Beograd sa skoro identičnom cijenom - 15 evra po m2. Cijena na opštini Palilula iznosila je 13,4 evra po kvadratnom metru, Voždovac 12, i Mirijevo sa povoljnijom cijenom od 9,5 evra po m2 - rekla je za "Blic Biznis" Jelena Dukić sa portala Nekretnine.rs.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana