Koliko je pijanih vozača lani isključeno iz saobraćaja

Srna
Koliko je pijanih vozača lani isključeno iz saobraćaja

BANjALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske saopštilo je da je policija prošle godine iz saobraćaja isključila 18.797 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, te s ciljem bezbjednog učestvovanja u saobraćaju savjetuju vozačima da vožnju prilagode uslovima puta i da vozilom ne upravljaju pod uticajem alkohola i opijata.

MUP u okviru kampanje "Nijedan više", usmjerene na podizanje svijesti građana o odgovornom ponašanju u saobraćaju, nastoji da upozori i savjetodavno djeluje prema građanima s ciljem unapređenja bezbjednosti u saobraćaju.

Moto kampanje je upozorenje da se ove godine ne slavi 109 rođendana jer je u saobraćajnim nezgodama lani izgubljeno 109 života, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Prema evidenciji MUP-a, najveći broj smrtno stradalih lica u prošloj godini je na putu Gornja Vijaka-Derventa jedan, gdje je stradalo šestoro lica, a isti broj lica stradao je na putnom pravcu Klašnice dva-Šargovac.

Četiri lica stradala su na punom pravcu Crna Rijeka-granica Republike Srpska/Federacija BiH, a isti broj stradalih bio je i na putu Grebnice-Obudovac jedan. Po tri lica stradala su na pravcima Dragotinja-Prijedor i Šepak-Karakaj jedan.

Policija je prošle godine iz saobraćaja isključila 1.221 vozača zbog odbijanja kontrole na prisustvo natkotika, a zbog vožnje prije sticanja prava na upravljanje vozilom 1.277 vozača.

Takođe, 416 vozača isključeno je zbog upravljanja vozilom za vrijeme trajanja zabrane, 287 vozača zbog odbijanja kontrole na prisustvo alkohola u krvi. Zbog vožnje pod uticajem opijata iz saobraćaja je isključeno 180 vozača, a zbog tehničke neispravnosti 1.341 vozilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana