Kolektiv Doma zdravlja Bratunac osudio napad na doktoricu

Srna
Foto: Srna

BRATUNAC- Zaposleni u Domu zdravlja u Bratuncu danas su mirno protestovali ispred zgrade ove ustanove u znak podrške doktorici koju je pacijent fizički napao na radnom mjestu.

U odsustvu direktora Doma zdravlja Ljiljane Ivančić novinarima se obratila zamjenik direktora Dragica Alempić koja je rekla da u ovoj ustanovi osuđuju noćašnji napad pacijenta na doktoricu Snježanu Stojanović, te očekuju da će nadležni sprovesti istragu i preduzeti mjere u skladu sa zakonskom regulativom.

"Očekujemo da nadležni organi utvrde činjenice kako je do toga došlo i da dobijemo informacije o tome za javnost", rekla je Alempićeva.

Ona je naglasila da zaposleni u Domu zdravlja apsolutno osuđuju svaki vid prijetnje, pritiska i napada na zdravstvene radnike koji rade naporan i odgovoran posao, te istakla da ne postoji nikakvo opravdanje za napade ni verbalne ni fizičke koje je doktorica Stojanović doživjela.

"U našoj ustanovi nisu zabilježeni ovakvi nemili događaji jer smo se uvijek trudili da pružimo svu pomoć i zdravstvenu zaštitu pacijentima, ali tražimo i zaštitu naših radnika", istakla je Alempićeva.

Ona je navela da je doktorica Stojanović hospitalizovana u Bolnici Zvornik i poželjala joj brz oporavak.

Predstavnik Sindikata, doktorica Danka Mićić rekla je da ovo nije prvi, a vjerovatno ni posljednji slučaj napada na ljekare i zatražila od nadležnih da se ljekarima omogući status službenog lica, što je preko Sindikata zdravstvenih radnika odavno traženo.

Ona je apelovala na lokalnu samoupravu da se Domu zdravlja obezbijedi fizičko obezbjeđenje.

Nakon polučasovnog mirnog protesta, koji je organizovao Sindikat, zaposleni su nastavili rad u Domu zdravlja i pružaju usluge pacijentima.

Nemilom događaju prisustvovala su dva pacijenta, medicinski tehničari i vozač, a Dom zdravlja nema službu fizičkog obezbjeđenja.

Srna nezvanično saznaje da je doktoricu Stojanović fizički napao pacijent koji je ratni vojni invalid prve kategorije, amputirac, bez noge i duševni bolesnik.

Kako nezvanično kažu u ovoj ustanovi, pacijent se žalio na bolove i tražio da dobije "trodon" za ublažavanje bolova, ali je doktorica zahtijevala da ga prvo pregleda. Nakon toga je došlo do konflikta i fizičkog napada na doktoricu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana