Kolege dale podršku napadnutom medicinskom radniku iz Prijedora

Srna
Foto: Srna

ZVORNIK - Zaposleni u Hitnoj pomoći i ostali zaposleni u Domu zdravlja u Zvorniku održali su danas skup podrške nedavno napadnutom kolegi iz Prijedora kako bi skrenuli pažnju da su napadi česta pojava i da medicinski radnici treba da dobiju status službenog lica.

Glavni tehničar u Hitnoj pomoći Goran Šurbat rekao je novinarima da je veoma česta pojava da su medicinski radnici izloženi verbalnim napadima, a nije rijetkost i da budu meta fizičkog napada kao što je bio slučaj sa kolegom u prijedorskoj Hitnoj pomoći.

“I ovđe u Zvorniku gotovo svakodnevno ima slučajeva verbalnih napada na zdravstvene radnike”, rekao je Šurbat.

Sekretar u Sindikatu zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske Zoran Milutinović rekao je da osuđuju svaki vid nasilja i apelovao da medicinski radnici dobiju status službenog lica zbog čega će ponovo tražiti da se ovo pitanje aktuelizuje.

“Javnost zna da se zaposleni u oblasti zdravstva bave jednim od najodgovornijih i najhumanijih vidova posla i da nam najmanje treba da se neko, iz bilo kojih razloga nezadovoljan, pojavi i bijes iskali na zdravstvenim radnicima”, rekao je Milutinović.

Napad na radnika Hitne pomoći Doma zdravlja Prijedor dogodio se na radnom mjestu 27. januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana