„Kočićev zbor“: Počela svečana akademija

Srna
Foto: V. Tripić

BANjALUKA - U Stričićima na Manjači počela je svečana akademija povodom "Kočićevog zbora".

Svečanoj akademiji prisustvuju predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković, ministri u Vladi Republike Srpske Natalija Trivić, Alen Šeranić, Srebrenka Golić, predstavnici Republike Srpske u zajedničkim institucijama.

Na akademiji su i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić, zvanice iz kulturnog, javnog i političkog života Republike Srpske i BiH.

Bogat kulturno-umjetnički program, kao i bodljavina bikova i uručenje nagrade "Jablan" predviđeni su nakon akademije.

Književniku Anđelku Anušiću biće uručena "Kočićeva nagrada".

Prije svečane akademije u Stričićima su položeni vijenci na spomenik za 44 poginula borca iz ove mjesne zajednice u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Vijenac je u ime institucija Republike Srpske položio izaslanik predsjednika Srpske Alen Šeranić, koji je ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske, kao i predstavnici Boračke organizacije, SUBNOR-a, potomci poginulih boraca, te predstavnici udruženja proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, gradonačelnik Banjaluke i predsjednik Skupštine grada Draško Stanivuković i Mladen Ilić.

Prije polaganja vijenaca u hramu Uspenja presvete Bogorodice služena je liturgija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana