Klinika za kardiohirurgiju UKC-a Srpske: Uspješno operisano prvih 100 pacijenata

GS
Klinika za kardiohirurgiju UKC-a Srpske: Uspješno operisano prvih 100 pacijenata

BANjALUKA - Na Klinici za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske od juna je izvedeno 100 kardiohirurških zahvata uz podršku Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje i Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine Sremska Kamenica. 

Prva kardiohirurška operacija na Klinici za kardiohirurgiju izvedena je 6. juna. Ove operacije uključuju hiruršku revaskularizaciju miokarda, operativno liječenje valvularnih bolesti srca, te najnovije metode hirurškog liječenja srčane slabosti. Pacijenti više ne moraju da idu u regionalne centre i čekaju redove kada će se operisati nego sada to mogu učiniti u Banjaluci, sa procentom uspješnosti sto odsto, prenosi ATV.

- Uspjeli smo da organizujemo i uradimo ono što je najbitnije. Ovo je veliki uspjeh Republike Srpske - rekao je generalni direktor UKC-a Republike Srpske Vlado Đajić.

Kardiohirurgija predstavlja jednu od najzahtjevnijih grana medicine i veliki broj stučnjaka učestvuje u liječenju pacijenta. Prosječna starost onih koji se podvrgavaju kardiohirurškim intervencijama je između 50 i 80 godina.

Projekat izgradnje Kardiohirurgije uz podršku Vlade i resornog ministartsva predstavlja veliki uspjeh koji će doprinijeti poboljšanju i očuvanju zdravlja stanovništva Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana