Katolički školski centar Banjaluka produžio upisni rok: Cilj omogućiti upis svim zainteresovanim

A. J. R.
Foto: Katolički školski centar Banjaluka

BANjALUKA - Katolički školski centar (KŠC) u Banjaluci produžio je termin za upis u drugom roku kako bi primio sve zainteresovane svršene osnovce čiji upiti svakodnevno pristižu na adresu ove srednje škole.

U ovoj vaspitnoobrazovnoj ustanovi kažu da upisni rok traje do četvrtog jula u 13 časova, te da njihovu školu biraju učenici koji žele otkriti sebe u Timu za nadarene i talentovane, kao i oni koji vole individualan pristup profesora njihovim kompetencijama.

"Biraju nas učenici koji radoznalošću žele obogatiti 15 sekcija škole, oni kojima su multimedijalni i međureligijski seminari u inostranstvu san, kao i đaci čijoj profesionalnoj sportskoj aktivnosti treba optimalan obrazovni ritam" rekli su u KŠCu. 

U njihovim klupama sjede učenici koji Festival stvaralaštva razmatraju kao željeni kreativni izražaj, djeca  pisci koji čekaju svoju prvu knjigu, oni kojima su primijenjena biologija i eksperimentalna fizika lični naučni stil, koji očekuju funkcionalnu primjenu saznanja prilikom stručno organizovanih putovanja ka naučnim, filološkim, umjetničkim i sportskim odredištima, kao i mladi koji očekuju međunarodna priznanja funkcionalne primjene svoga znanja.

 

Članovi ove vaspitnoobrazovne zajednice, među kojima je profesorica fizike i alumnistkinja Bojana Segić, kaže da KŠC pamti zbog brojnih vannastavnih aktivnosti i prilika za usavršavanje talenata, a Zoran Stojnić, takođe alumnista ove školske, ponovio bi iskustvo školovanja zbog motivisanih profesora koji su izvor inspiracije učenicima.

Učenica trećeg razreda ove škole Sonja Bjelić ističe bitnost kvalitetnog obrazovanja koje se ostvaruje u KŠC- u zarad budućih akademskih zvanja te samopouzdanje koje se time stiče, dok učenica prvog razreda Nina Cerovac navodi prednost odvijanja nastavnog procesa samo u jutarnjoj smjeni koje otvara prostor za kvalitetno slobodno vrijeme.

 

"Tu je i dobrobit izborne nastave naše škole kao užeg stručnog profilisanja mladog čovjeka te potpuna mogućnost samorazvoja s obzirom na individualan pristup profesora učeničkim kompetencijama kroz inovativnu obradu nastavnog gradiva" rekla je Cerovčeva. 


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana