Katić: „Praznik mimoze“ ni nakon pola vijeka nije izgubio draž

Srna
Katić: „Praznik mimoze“ ni nakon pola vijeka nije izgubio draž

PODGORICA- Tradicionalni „Praznik mimoze“ se nastavlja i pokazao je da je manifestacija koja je odavno prevazišla granice Crne Gore i regiona, izjavio je danas predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić.

Katić je istakao da su brojni gosti iz regiona, Rusije i mnogih evropskih zemalja danas posjetili Herceg Novi.

-Znamo šta je uradila pandemija, ljudi su bili zatvoreni dvije godine i nisu bili u mogućnosti da osjete ove čari Mediterana. Vidi se da su bili željni praznika i dobrog raspoloženja - rekao je Katić i najavio večerašnji maskenbal u Igalu i još 40 programa do 5. marta.

Ideju, koja je nastala prije 53 godine da se produži turistička sezona i na zimski period, prema riječima Katića, lokalna uprava posljednjih godina nastoji da unaprijedi i podigne na veći nivo, kako bi Praznik najavio i narednu uspješnu ljetnju sezonu.

-Već za polovinu marta imamo najave dolaska gostiju iz zapadne Evrope, Rusije, hoteli će biti popunjeni u tom periodu, gosti iz regiona dolaze uglavnom u špicu sezone. Time smo ostvarili cilj, da nam predsezona počinje u martu, aprilu i da imamo uspješnu glavnu sezonu - rekao je Katić.

Među zvanicama i gostima, na fešti mimoze, ribe i vina bili su i visoki zvaničnici Crne Gore, kao i i ambasador Ruske Federacije u Crnoj Gori Vladislav Maslenikov, koji je rekao da je taj praznik izuzetno lijepa manifestacija.

-Poslije dvije godine vraćamo se tome da možemo imati zabavne manifestacije poput ovih. Mislim da je to dobro. Zaista je lijepo u Herceg Novom - rekao je Maslenikov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana