Karača: Veliki broj stanovnika u stanju socijalne potrebe

Srna
Karača: Veliki broj stanovnika u stanju socijalne potrebe

GLAMOČ - Veliki broj stanovnika Glamoča je u stanju socijalne potrebe iako je stalnih korisnika novčane pomoći samo 60, izjavila je Srni vršilac dužnosti direktora Centra za socijalni rad u ovoj opštini Emira Karača.

"Situacija je veoma teška. Ljudi se uglavnom obraćaju za pomoć u nabavci lijekova, i to oni koji nemaju zdravstveno osiguranje, kao i za nabavku ogrevnog drveta, hrane i svega što je potrebno za normalan život", rekla je Karača. Prema njenim riječima, nije poznato koliko je tačno stanovnika kojima je potrebna socijalna pomoć, jer nije urađena socijalna anamneza.

"Stalnu socijalnu pomoć u Glamoču prima svega 60 korisnika iako je mnogo više onih kojima je potrebna", navela je Karača.

Ona je istakla da im je potrebna veća pomoć i podrška kantonalnog Ministarstva rada, zdravlja, socijalne zaštite i izbjeglih kako bi se riješio ovaj problem. "Kantonalne vlasti imaji maćehinski odnos. Potrebna je pomoć viših nivoa vlasti kako bi se problem mogao riješiti", apelovala je Karača. Ona je navela da na području Glamoča živi tek oko 2.000 stanovnika iako je, prema posljednjem popisu, taj broj veći od 3.000.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana