Kampanja "Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja"

Srna
Kampanja "Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja"

GRADIŠKA- Pripadnici Policijske uprave Gradiška dijelili su danas promotivne letke građanima u okviru preventivne kampanje "Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja".

Inspektor u gradiškoj Policijskoj upravi Darko Novaković istakao je da na području Gradiške i Srpca prošle i ove godine nije bilo posljedica po lica usljed nastručne i nezakonite upotrebe pirotehnike i oružja, te da vjeruje da je to zahvaljujući kampanji koju policija sprovodi već nekoliko godina.

On je rekao da je dijeljenje promotivnih letaka samo jedna u nizu aktivnosti u toku kampanje "Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja", te da je ova uprava već organizovala nekoliko predavanja o ovoj temi u školama na području Gradiške i Srpca.

Novaković je naglasio da je cilj kampanje, koju Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske sprovodi u periodu od 5. do 30. decembra, ukazati građanima na posljedice nestručne upotrebe vatrenog oružja i pirotehničkih sredstava, posebno na mjestima gdje se okuplja veći broj građana, kao i na sankcije za nezakonitu upotrebu oružja.

On je uputio apel građanima da budu odgovorni i da predstojeće praznike proslave bez upotrebe pirotehničkih sredstava i oružja na javnim mjestima, te da na to posebno ukažu djeci, koja su i najznatiželjnija kada je riječ o upotrebi pirotehnike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana