Kakvo nas vrijeme očekuje sutra

GS
Foto: Ilustracija

ISTOČNO SARAJEVO- U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje prijatno toplo vrijeme uz prolaznu umjerenu oblačnost, a poslije podne se očekuje jače naoblačenje.

Tokom jutra očekuje se svježe vrijeme uz čestu pojavu magle ili niske oblačnosti uz rijeke i po kotlinama, dok će u ostalim krajevima uglavnom biti sunčano, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana preovladavaće sunčano i prijatno toplo vrijeme, a u kasnijim popodnevnim časovima i prema večeri očekuje se jače naoblačenje od jugozapada, koje će se u nastavku večeri i u noći na srijedu premještati dalje ka sjeveru i istoku.

Duvaće slab do umjeren vjetar, promjenljiv ili istočnih smjerova, u Posavini tokom kasnijih popodnevnih časova i večeri i pojačan.

Minimalna temperatura vazduha od sedam do 11, na jugu do 14, a najviša dnevna od 18 do 22, na jugu do 26, u mjestima gdje se magla bude duže zadržavala i u višim predjelima od 16 stepeni Celzijusovih.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Bjelašnica osam, Kalinovik i Čemerno 17, Sokolac i Foča 18, Višegrad, Kneževo i Han Pijesak 19, Rudo, Srebrenica i Sarajevo 20, Gacko, Neum i Zenica 21, Bijeljina, Doboj, Mrkonjić Grad, Srbac, Gradačac, Jajce i Livno 22, Bileća, Drinić, Zvornik, Prijedor, Bihać, Sanski Most i Tuzla 23, Banjaluka, Novi Grad, Ribnik, Trebinje, Drvar i Široki Brijeg 24, a Mostar 26 stepeni Celzijusovih. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana