Kakvo nas vrijeme očekuje sutra

SRNA
Kakvo nas vrijeme očekuje sutra

SARAJEVO - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz kraće sunčane periode i uglavnom suvo, a slaba kiša padaće samo ponegdje.

Ujutro će oko rijeka i po kotlinama biti česta magla. Poslije podne se očekuje na jugu kiša koja će se zatim širiti ka istoku, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U noći ka srijedi na jugu i jugozapadu biće nove padavine koje će se do narednog jutra širiti ka sjeveru.

Na jugu će ponegdje biti i pljuskova sa grmljavinom uz nešto jače padavine.

Duvaće slab do umjeren vjetar istočnih smjerova, a poslije podne i uveče povremeno jak vjetar.

Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od osam do 12, na jugu oko 15, u višim predjelima od četiri, a dnevna od 16 do 23, u višim predjelima od 12 Celzijusovih stepeni.

Danas u Srpskoj i FBiH u sjevernim i sjeverozapadnim područjima preovladava pretežno oblačno vrijeme, a u drugim područjima sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Bjelašnica pet, Mrakovica osam, Čemerno devet, Kalinovik 10, Drinić, Kneževo i Han Pijesak 11, Mrkonjić Grad i Sokolac 13, Banjaluka, Novi Grad i Prijedor 14, Doboj, Ribnik, Srbac i Srebrenica 15, Foča 16, Sarajevo, Gacko i Zvornik 17, Rudo 18, Bijeljina i Višegrad 19, Bileća i Neum 23, Trebinje i Mostar 24 Celzijusova stepena. /kraj/vsa

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana