Kakvo nas vrijeme očekuje sutra?

SRNA
Kakvo nas vrijeme očekuje sutra?

SARAJEVO- U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom, uz dnevnu temperaturu vazduha do 32 stepena Celzijusova.

Ujutro će na zapadu i jugu doći do naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, ponegdje su moguće i lokalne nepogode uz jače padavine i jake udare vjetra, a u ostalim predjelima suvo, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana na zapadu se očekuje jače naoblačenje sa novim pljuskovima i grmljavinom koji će se u poslijepodnevnim časovima premiještati ka sjeveru i istoku, uz mjestimično moguće i nepogode uz obilnije padavine u kratkom periodu, pojavu grada i jakog vetra.

Do večeri će u većini predjela biti suvo, a samo će na istoku još ponegdje padati kiša.

Jutarnja temperatura vazduha od 12 do 20, u višim predjelima od 10 stepeni, a najviša dnevna od 26 do 32, u višim krajevima od 22 stepena Celzijusova.

Duvaće slab do umjeren vjetar južnih smjerova, a u zoni padavina jak.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, ali su usljed razvoja oblačnosti lokalno registrovani pljuskovi sa grmljavinom.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Bjelašnica 18, Han Pijesak i Čemerno 24, Kalinovik i Kneževo 26, Gacko 27, Bihać i Livno 29, Sokolac, Bileća, Mrkonjić Grad, Novi Grad, Bugojno, Drvar, Jajce i Sarajevo 30, Trebinje, Sanski Most i Široki Brijeg 31, Foča, Višegrad, Prijedor, Rudo, Srbac, Srebrenica i Neum 32, Banjaluka, Bijeljina, Šipovo i Gradačac 33, Doboj, Zvornik, Mostar, Tuzla i Zenica 34 stepena Celzijusova. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana