Kakvo nas vrijeme očekuje sutra

Srna
Kakvo nas vrijeme očekuje sutra

SARAJEVO - U Republici Srpskoj i FBiH sutra se očekuje toplo i sunčano vrijeme, uz mjestimično moguću kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom, te dnevnom temperaturom vazduha do 36 stepeni Celzijusovih.

Ujutro će biti pretežno sunčano, oko rijeka i po kotlinama ponegdje prolazna magla, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana na sjeveru i zapadu biće toplo i sunčano, dok će na jugu i istoku doći do razvoja oblačnosti koja će ponegdje donijeti kratkotrajnu kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom.

Jutarnja temperatura vazduha biće od 16 do 22, u višim predjelima od 12, a dnevna od 31 do 36, u višim krajevima od 26 stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab do umjeren vjetar, sjevernog i sjeveroistočnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena u 14 časova: Kneževo, Han Pijesak i Čemerno 25, Sokolac 26, Kalinovik i Gacko 27, Srebrenica 28, Šipovo, Bihać i Livno 30, Rudo, Foča, Mrkonjić Grad, Ribnik, Bugojno, Drvar, Jajce, Sarajevo i Tuzla 31, Zvornik, Srbac, Banjaluka, Bileća, Višegrad, Doboj, Gradačac, Sanski Most i Široki Brijeg 32, Bijeljina, Prijedor i Neum 33, Trebinje i Zenica 34, Mostar 37 stepeni Celzijusovih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana