Kakvo nas vrijeme očekuje sutra

Srna
Kakvo nas vrijeme očekuje sutra

SARAJEVO - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti pretežno sunčano sa temperaturom vazduha do 40 stepeni Celzijusovih.

U drugom dijelu dana očekuje se razvoj oblačnost, pretežno po brdsko-planinskim predjelima od jugozapada ka istoku, koji lokalno može donijeti prolaznu kišu ili pljusak sa grmljavinom, a kasnije prema večeri i u noći na četvrtak lokalni razvoji praćeni kišom ili pljuskom mogući su i u nižim predjelima na sjeveru i istoku.

Duvaće slab do umjeren vjetar, na momente pojačan istočni, a u Hercegovini očekuje slab do umjeren i promjenljiv, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Minimalna temperatura vazduha biće od 15 do 21, a maksimalna od 33 do 40 stepeni Celzijusovih.

Temperatura vazduha izmjerena u 14.00 časova: Čemerno 30, Mrakovica i Ivan Sedlo 31, Drinić i Sokolac 32, Gacko i Han Pijesak 33, Livno 34, Srebrenica i Neum 35, Trebinje, Bileća, Mrkonjić Grad, Novi Grad, Foča, Šipovo, Bihać, Bugojno, Sanski Most i Široki Brijeg 36, Ribnik i Srbac 37, Banjaluka, Prijedor, Rudo, Drvar, Gradačac, Sarajevo i Tuzla 38, Bijeljina, Doboj i Zvornik 39, Višegrad i Zenica 40, te Mostar 41 stepen Celzijusov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana