Kakvo nas vrijeme očekuje sutra

Srna
Foto: Ilustracija

SARAJEVO- U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a poslije podne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina

Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od 13 do 22, u višim predjelima od 10, a dnevna od 31 do 36, u višim predjelima od 26 stepeni Celzijusovih.

Ujutro i prije podne biće promjenljivo vrijeme uz postepeno naoblačenje sa zapada koje će se premještati ka istoku, što lokalno može usloviti prolaznu kišu ili pljusak sa grmljavinom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Poslije podne se očekuje nestabilno vrijeme uz razvoj oblačnosti koja će donijeti kišu ili pljusak praćen grmljavinom, pretežno u brdsko-planinskim predjelima na zapadu i istoku.

Lokalno su moguće nepogode u vidu obilnijih padavina, pojačanog vjetra i pojave grada.

Na jugu će biti sunčano uz razvoj oblačnosti u višim predjelima koja može usloviti prolaznu kišu ili pljusak.

Duvaće slab do umjeren vjetar, promjenljivog smjera.

U Republici Srpskoj i FBiH danas preovladava sunčano vrijeme uz malu oblačnost, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Bjelašnica 19, Čemerno 28, Sokolac i Ivan sedlo 30, Gacko i Srebrenica 31, Mrkonjić Grad i Livno 33, Trebinje 34, Banjaluka, Sarajevo i Gradačac 35, Bijeljina, Doboj, Prijedor, Tuzla i Zenica 36, Višegrad 37, Neum 38, te Mostar 39 stepeni Celzijusovih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana