Kakvo nas vrijeme očekuje danas

Srna
Kakvo nas vrijeme očekuje danas

BANjAUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti sunčano vrijeme, sa malom do umjerenom oblačnošću i temperaturom vazduha do 34 stepena Celzijusova.

U prvom dijelu dana biće pretežno sunčano vrijeme uz prolaznu oblačnost, ponegdje uz rijeke i po kotlinama moguća je magla, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Od sredine doći će do naoblačenja na zapadu i sjeveru, koje će se premještati dalje ka istoku i jugu, ponegdje po brdsko-planinskim krajevima jugozapada i istoka moguća je slaba kiša.

U Hercegovini će tokom većeg dijela dana biti sunčano i vjetrovito.

Jutarnja temperatura vazduha od 12 do 21, u višim predjelima od devet, a dnevna od 27 do 34, u višim predjelima od 24 stepena Celzijusova.

Duvaće slab do umjeren vjetar, sjeverni do sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura, na udare jaka.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Han Pijesak 12, Sokolac, Srebrenica i   Šipovo 13, Mrkonjić Grad, Čemerno i Bihać 15, Kalinovik, Novi Grad i Ribnik 16 Banjaluka, Gacko, Doboj, Prijedor, Foča i Sarajevo 17, Višegrad, Mrakovica, Rudo, Tuzla i Zenica 18, Srbac 19, Bijeljina 20, Bileća 22, Neum 23, Trebinje 24, te Mostar 26 stepeni Celzijusovih.

U prethodna 24 časa najobilnije padavine bile su u Srebrenici, gdje je palo 24, 7 litara po metru kvadratnom, potom Kalinoviku 13, te Rudom 11.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana