Kakvo nas vrijeme očekuje danas

Srna
Kakvo nas vrijeme očekuje danas

BANjALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH od sredine dana očekuje se sunačno vrijeme uz prolaznu oblačnost, pa su samo ponegdje mogući kiša ili lokalni pljusak.

Tokom jutra padavinska zona premještaće se ka istoku i jugu, dok se na sjeveru i zapadu očekuje promjenljivo i uglavnom sunčano vrijeme, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Lokalno su moguće i nepogode u vidu obilnijih padavina, pojačanog vjetra, kao i pojave grada, a potom se očekuje postepeno razvedravanje.

Od sredine dana preovladavaće sunčano vrijeme uz umjerenu prolaznu oblačnost, koja lokalno može usloviti prolaznu kišu i pljusak sa grmljavinom, pretežno u brdsko-planinskim predjelima na istoku.

Duvaće slab do umjeren vjetar pretežno sjevernih smjerova.

Maksimalna temperatura vazduha od 26 do 33, u višim predjelima od 23 stepena Celzijusova.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros je u većini krajeva pretežno vedro, a nešto više oblaka ima krajnjem sjeveroistoku, gdje su zabilježeni lokalni pljuskovi i grmljavina.

Temperatura vazduha izmjerena u 8.00 časova: Bjelašnica 14, Gacko i Čemerno 15, Han Pijesak i Šipovo 16, Sokolac, Kalinovik i Kneževo 17, Mrkonjić Grad 18, Foča, Bileća, Srebrenica, Novi Grad, Srbac i Ribnik i Bihać 19, Banjaluka, Prijedor, Trebinje, Višegrad, Sarajevo, Livno i Bugojno 20, Bijeljina, Doboj i Tuzla 21, Zenica 22, te Mostar i Neum 23 stepena Celzijusova.

Najviše kiše u prethodna 24 časa, 19 litara po metru kvadratnom palo je u Srpcu, osam litara na Han Pijesku, sedam u Bileći, tri u Srebrenici, Gacku i Trebinju, dva na Čemernu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana