Kakvo nas vrijeme očekuje danas

Srna
Kakvo nas vrijeme očekuje danas

BANjALUKA - Sunčano vrijeme u većini krajeva danas očekuje Republiku Srpsku i Federaciju BiH, ali prema večeri i naredne noći slijedi jače naoblačenje sa padavinama koje će prvo zahvatiti zapadne, a kasnije i sjeverne krajeve.

Tokom dana biće toplo uz dnevni razvoj oblačnosti, a samo se lokalno očekuje prolazna kiša ili pljusak sa grmljavinom, uglavnom u brdsko-planinskim predjelima jugozapada i jugoistoka.

Kasnije tokom večeri i noći na srijedu doći će do jačeg naoblačenja, koje će zahvatiti prvo zapadne, a kasnije i sjeverne krajeve i usloviti kišu i pljuskove praćene grmljavinom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Mjestimično su moguće i nepogode u vidu intenzivnijih pljuskova sa grmljavinom, jačanje vjetra u zoni padavina i pojave grada.

Na jugu će tokom većeg dijela dana biti sunčano i veoma toplo.

Duvaće slab do umjeren, povremeno pojačan vjetar u zoni padavina, sjevernih smjerova, a u Hercegovini umjerena bura na udare pojačana.

Najviša temperatura vazduha od 27 na jugozapadu do 35 na jugu, u višim predjelima od 24 stepena Celzijusova.

U većini krajeva jutros je sunčano vrijeme, a po kotlinama i uz riječne tokove ima magle ili niske napblake, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Bjelašnica 12, Drinić 16, Sokolac i Han Pijesak 17, Mrakovica, Foča, Čemerno i Bugojno 18, Kneževo, Mrkonjić Grad, Novi Grad, Rudo i Bihać 19, Kalinovik, Sarajevo, Višegrad, Zenica, Srebrenica, Gacko i Sanski Most 20, Banjaluka i Livno 21, Doboj, Prijedor i Tuzla 22, Zvornik 23, Gradačac 24, Bijeljina i Trebinje 25, Neum 27 i Mostar 29 stepeni Celzijuosovih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana