Kakvo nas vrijeme očekuje danas

GS
Foto: Ilustracija

BIJELjINA- U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti nestabilno vrijeme, uz kišu ili pljuskove praćene grmljavinom tokom popodneva.

Prije podne očekuje se smjena sunčanih i oblačnih perioda, u Hercegovini uz prolaznu kišu, a na sjeveru sunčanije, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom popodneva doći će do postepenog naoblačenja koje će usloviti kišu ili pljuskove praćene grmljavinom.

Kiša ili pljuskovi će biti izraženiji na istoku i u centralnim krajevima, a zatim će se premještati ka sjeveru i zapadu. Lokalno su moguće nepogode uz jače pljuskove i obilnije padavine i moguću pojavu grada.

Duvaće slab do umeren zapadni i jugozapadni vajetar, povremeno na istoku i jak.

Dnevna temperatura biće od 21 do 28, a u višim predjelima od 15 stepeni Celzijusovih.

Jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a lokalni pljuskovi zabilježeni su u istočnim, zapadnim i djelimično centralnim područjima, na istoku i jugoistoku Hercegovine, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperatura izmjerena u 8.00 časova: Bjelašnica šest, Čemerno 10, Ivan Sedlo, Šipovo i Kalinovik 11, Gacko, Kneževo, Novi Grad, Mrakovica, Mrkonjić Grad i Drvar 12, Han Pijesak, Drinić i Široki Brijeg 14, Foča, Trebinje, Bileća, Ribnik, Srebrenica, Sarajevo, Trebinje i Tuzla, Zenica 15, Mostar, Srbac, Prijedor, Sokolac i Višegrad 16, Zvornik, Bijeljina i Banjaluka 17, Neum 18, a Gradačac 20 stepeni Celzijusovih. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana