Kakvo nas vrijeme danas očekuje

Srna
Foto: Grad Banjaluka

BIJELjINA- U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti malo hladnije i pretežno suvo vrijeme.

Vrlo slaba kiša padaće samo ponegdje na jugu u jutranjim časovima, a tokom dana očekuju se sunčani periodi i toplije, poslije podne uslijediće prolazno naoblačenje sa zapada, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren promjenljiv vjetar.

Maksimalna temperatura vazduha biće od pet do 10, na jugu do 14, u višim predjelima od dva stepena Celzijusova.

Jutros preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme, ponegdje na jugu i jugoistoku zabilježena je kiša u nižim, a u višim područjima snijeg, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u sedam časova: Bjelašnica minus dva, Kneževo minus jedan, Banjaluka, Prijedor, Tuzla i Kalinovik nula, Bijeljina jedan, Doboj, Sarajevo, Zenica, Mrakovica, Mrkonjić Grad, Novi Grad, Drinić i Nevesinje dva, Zvornik, Gradiška, Rudo i Ribnik tri, Višegrad i Gacko četiri, Bileća sedam, Mostar devet i Neum 10 stepeni Celzijusovih.

U protekla 24 časa na Mrakovici je palo 19 litara kiše po metru kvadratnom, u Prijedoru 17, u Doboju i Nevesinju 15, u Srebrenici 14, u Bijeljini, Novom Gradu i Srpcu 13, u Banjaluci 12, u Kneževu i Mrkonjić Gradu 11, u Bileći 10, u Zvorniku devet, na Han Pijesku, na Čemernu i u Višegradu osam, a na Sokocu, u Ribniku i Šipovu šest litara kiše po metru kubnom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana