Kakvo je jutros stanje na putevima

Srna
Kakvo je jutros stanje na putevima

BANjALUKA - Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH odvija redovno, uz povoljne vremenske uslove, a na dionicama u usjecima mogući su odroni, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi obavezno je poštovanje privremene signalizacije koja reguliše saobraćaj, a vozačima se savjetuje oprezna vožnja prilagođena stanju i uslovima na putu.

Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na putevima Brodar-Višegrad u tunelima “Cera tri” i “Strogonik”, Međeđa-Brodar u tunelu “Kotva dva”, Dobro Polje-Miljevina u tunelu “Sijeračke stijene”, Brodar-Rudo jedan u tunelu “Trgovišta”, putevima Johovac-Rudanka, Razboj-Rudanka, Rudanka-Doboj, Han Pijesak dva-Sokolac, Brod na Drini-Šćepan Polje, Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Klašnice jedan-Nova Topola, Gradiška-Nova Topola, Čatrnja-Gradiška, Stari Ugljevik-Glavičice, Teslić tri-Podjezera.

Zbog miniranja terena, do 8. oktobra dolaziće do povremene obustave saobraćaja na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča u mjestu Kostajnica, grad Doboj, a saobraćaj reguliše privremeno postavljena signalizacija.

Minerski radovi se izvode i na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionica Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice.

Na magistralnom putu Gacko-Tjentište, u mjestu Sastavci, saobraćaj se od sedam do 17 časova zbog radova odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, uz moguće kratkotrajne zastoje.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, saobraćaj se odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, uz privremenu signalizaciju, a brzina kretanja vozila ograničena je na 30 kilometara na sat. Na mostu se zabranjuje saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa prelazi 30 tona.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Na regionalnom putu Priboj-Šibošnica, dionica Mačkovac-Piperi, zabranjeno je odvijanje saobraćaja za teretna vozila zbog oštećenja mosta u Mačkovcu.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na putu Polje-Podnovlje zbog oštećenja kolovoza, za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona na nadvožnjaku u mjestu Trn, ma mostu Kralja Aleksandra u opštini Rudo za vozila ukupne mase preko 10 tona, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 kilometara na čas, dok je na putu Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona, a na graničnom prelazu Karakaj za vozila preko pet tona.

U FBiH sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima Vitez-Travnik, Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina i Čevljanovići-Nišići.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana