Kako je Jusuf  Nurkić ugostio Banjalučanina Roberta Dacešina

GS
Kako je Jusuf  Nurkić ugostio Banjalučanina Roberta Dacešina

FINIKS - Centar Finiks sansa i košarkaške reprezentacije BiH Jusuf Nurkić ugostio je u Finiksu putopisca iz Banjaluke Roberta Dacešina.

Dacešin se tim povodom oglasio na društvenim mrežama  i otkrio šta je sve košarkaš uradio za njega. Napomenuo je da od djetinjstva prati NBA ligu te da mu je jedna od najvećih želja bila gledanje utakmice.

-Prije dvije godine u Filadelfiji ostvarih to i bi baš onako za pamćenje, a onda kroz neki splet neobičnih životnih okolnosti, kasnije te godine, upoznah se virtuelno sa Jusufom Nurkićem kojeg dugo pratim i počesmo lagano da se kuckamo. Prošle godine mi tako Jusuf reče da me čeka u Arizoni, a ako mi nešto u životu nije teško to je uzeti avio kartu i otputovati negdje – naveo je Dacešin.

Dodao je da je "naš narod poznat po gostoprimstvu i da je to nešto čime se svi u duši istinski ponosimo“, ali da će tih desetak sati tog 24. februara 2024. godine vjerovatno još dugo prepričavati drugarima kući.

-Neću pričati o tome kako nam je sredio vrhunske karte za utakmicu, izveo nas na večeru i posvetio nam par sati svog vremena. Niti o tome da nas je odveo u trening centar Finiks sansa i pokazao nam gdje oni jedu, treniraju, imaju sastanke i slično. Već o tome da je bilo baš ugodno biti sa njim i prosto pričati o životu, na način ko da se znamo 100 godina. Samo smo došli, zagrlili se i pustili priču. Jeste da putujući svijetom upoznaš mnogo dobrih ljudi, čuješ mnogo priča i doživiš trenutke koju ti se urežu pod kožu, ali vraćajući se nazad ka smještaju nakon druženja sa njim, jedino o čemu smo u autu pričali je koliko je lik pozitivan, gotivan i jednostavan. Koliko dobrih stvari radi o kojima ne priča i koliko ostavlja i za sebe a o čemu se ne piše. Družimo se opet brate i hvala što si mi dao da šutam na isti koš kao Kevin Durant – naveo je Dacešin.

Dacešin je prisustvovao utakmici Finiksa protiv Lejkersa gdje su Sansi slavili rezultatom 123:113 gdje je Nurkić odigrao fantastičnu utakmicu koju je završio sa 18 poena, 22 skoka te sedam asistencija.

Nurkić je na svom profilu objavio fotografiju iz dvorane sa Robertom Dacešinom uz opis "Ljudina, zemljak moj".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana