Kajganić i predstavnici američke Ambasade o radu Udarne grupe

Srna
Kajganić i predstavnici američke Ambasade o radu Udarne grupe

SARAJEVO - Vršilac dužnosti glavnog tužioca BiH Milanko Kajganić razgovarao je sa predstavnicima Ambasade SAD o radu Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija, kao i neformalne mreže tužilaca i istražilaca u BiH u borbi protiv trgovine ljudima.

Predstavnici Ambasade SAD upoznali su Kajganića o tome da je američko Ministarstvo spoljnih poslova objavilo izvještaj o trgovini ljudima za ovu godinu, u kojem se kvalifikuje i status BiH u borbi protiv ovih krivičnih djela, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Navedeno je da Tužilaštvo BiH i njegov Odsjek za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija postupa u velikom broju predmeta, u kojima se u borbi protiv ove vrste krivičnih djela realizuje regionalna i međunarodna saradnja, te su i u ovoj godini sprovedene zajednične međunarodne operacije s ciljem procesuiranja identifikovanih počinilaca ovih krivičnih djela.

Tužilaštvo BiH i Udarna grupa nastaviće sa sprovođenjem preporuka iz Izvještaja.

Kajganić je zahvalio zvaničnicima iz SAD za pomoć i podršku koju vlada SAD pruža Tužilaštvu BiH, agencijama za sprovođenje zakona i pravosuđu BiH.

Ovom sastanku prisustvovali su i tužilac Suada Pašić, službenik za ljudska prava Ambasade SAD Natalija Šušak, rezidentni pravni savjetnik Programa za razvoj, pomoć i edukaciju tužilaštava u inostranstvu Ministarstva pravosuđa SAD Frank Bredšer, kao i njihovi saradnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana