Kada će toplotni talas početi da slabi

GS
Kada će toplotni talas početi da slabi

BANjALUKA - U Republici Srpskoj sljedeće sedmice očekuje se postepeno slabljenje toplotnog talasa, uz povećanje nestabilnosti.

U Srpskoj će početkom naredne sedmice biti sparno i nestabilno uz smjenu sunčanih i oblačnih intervala, lokalne pljuskove sa grmljavinom koji će ponegde biti izraženiji sa količinom padavina, piše RTRS.

U ponedjeljak će, kažu metorolozi, biti nestabilno uz pad temperature. Već u noći oblačnosti sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom zahvatiće sjeverozapad, a zatim i istočne i južne predjele.

Od jutra će se nova izraženija padavinska zona kretati od juga ka sjeveru obuhvatajući sve predjele. Očekuju se i jače nepogode uz obilnije padavine u kratkom periodu, jak i olujni vjetar kao i pojava grada. Na zapadu će biti obilnijih padavina.

U utorak se nastavlja nestabilno i svežije vrijeme, dok se u srijedu tokom dana očekuje postepeni porast temperature uz razvoj oblačnosti prvo u brdsko-planinskim predjelima od jugozapada ka istoku, a zatim i na sjeveru, koji će usloviti povremenu kišu i pljuskove praćene grmljavinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana