Jovanović tvrdi da može da otkrije više nego medicina!

Danijela Bajić
Foto: Dražan Pozderović

BANjALUKA - Na putu do izlječenja najbitnija je tačna dijagnoza, a u tome sam kroz četiri decenije rada pomogao stotinama hiljada ljudi iz cijelog regiona, tvrdi bioenergetičar i radiestezista Novica Jovanović.

Kako sam kaže pomoću energije pomaže u liječenju različitih oboljenja. Njegove dijagnoze, tvrdi, ukazuju na probleme koje pacijent već ima i na one koje će imati možda za pola godine ili godinu dana. 

- Najvažnije je da se djeluje preventivno uključivanjem imunog i nervnog sistema pacijenta. On se praktično sam liječi, naš posao je samo da kompletiramo energetsko polje koje je oštećeno i poslije toga slijedi oporavak - rekao je Jovanović. 

Dodaje da je kroz njegove ruke do sada prošlo na stotine hiljada ljudi, najviše zbog neuroza, psihoza i ratnog sindroma. 

- Dijagnoza koju postavim mora u potpunosti da se poklapa sa medicinskim nalazima. Naravno, može da se desi da nema patoloških promjena, ali to ne znači da su svi kružići patološke promjene, jer ni medicina ne može da otkrije sve što ja mogu. Glava može potpuno da bude zdrava, ali ako je isključena sa sistema, ona ne funkcioniše - rekao je Jovanović. 

Prema njegovim riječima, svako sebi u određenoj mjeri može da pomogne stavljanjem dlanova na mjesta gdje osjeća bolove.

- Moj glavni alat i pribor su visak za dijagnostiku energetskih oštećenja na ljudskom organizmu i dlanovi. Liječenje obavljam postavljanjem dlanova na mjesta koja bi trebalo liječiti, jer energiju ispuštamo kroz dlanove - kazao je Jovanović, dodajući da kod njega redovno dolaze i estradne ličnosti i doktori.

U prosjeku, kaže, dnevno primi od deset do 15, maksimalno 20 ljudi. 

- Nakon deset dana rada jednu sedmicu pravim pauzu, jer energija mora da se akumulira - objašnjava Jovanović koji već dvadeset godina ordinira u Banjaluci.

Zbog godina, ali i činjenice da kod nas nema mnogo bioenergetičara, on želi da znanje prenese i na druge koji će pomoću svoje energije pomagati ljudima.

- S obzirom da ovaj vid liječenja mnogima pomaže u ozdravljenju volio bih da me kontaktiraju oni koji bi željeli da idu mojim putem. Ja ću procijeniti ko i da li neko ima energiju koju može usmjeriti na pravi način - istakao je Jovanović, dodajući da će one koji budu najkompetentniji dodatno edukovati.  

PLAĆANjE

Novica Jovanović kaže da je ugled čuvao tako što je ljudima garantovao da će im pomoći. 

- Pacijenta prvo pregledam, nakon čega mogu da zaključim da li i koliko mogu da pomognem. Ukoliko prizna da je sve ono što sam rekao tačno plaća pregled. Ukoliko pacijent tvrdi da dijagnoza koju sam odredio nije tačna onda ne plaća - kazao je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana