Jondić: Prioritet vraćanje prava na topli obrok i regres

SRNA
Foto: arhiva

BANjALUKA - Prioritet Sindikata radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske jeste vraćanje prava na naknade za topli obrok i regres na način da se posebno iskazuju i isplaćuju u odnosu na postojeće koeficijente, izjavila je danas predsjednik Sindikata Anica Jondić.

Jondićeva je istakla da je riječ o 55.000 radnika Ministarstva unutrašnjih poslova, uprave, pravosuđa, u obrazovanju, nauci i kulturi, te u oblasti zdravstva. Ona je podsjetila da je Narodna skupština na sjednici od 15. decembra prošle godine usvojila zaključak kojim je obavezala Vladu da po okončanju prvog ovogodišnjeg kvartala nastavi pregovore sa granskim sindikatima budžetskih i fondovskih korisnika kako bi se za 55.0000 radnika obezbijedio povrat prava na topli obrok i regres.

Jondićeva je poslije sjednice Skupštine Sindikata navela da topli obrok ove godine iznosi osam KM dnevno. Ona je rekla da se ukupna primanja pripadnika MUP-a sastoje od plate i dvije ili tri vrste naknada, kao i da plata policijskog službenika sa srednjom stručnom spremom, kada se izuzmu dodaci, iznosi 600 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana