Jelena Trivan, novi ambasador Down Syndrom centra

M:tel
Jelena Trivan, novi ambasador Down Syndrom centra

Generalnoj direktorki kompanije m:tel Jeleni Trivan uručena je povelja ambasadora Down Syndrom centra za prostore Srbije, Kosova i Metohije, u okviru manifestacije „Mogu Hoću Znam" koja je održana na Jahorini u organizaciji Down Syndrom centra Banjaluka.

Manifestaciji su prisustvovali štićenici ovog centra, ali i ljudi koji im svesrdno pomažu godinama unazad, poput Jelene Trivan, kojoj je pripala ova specijalna titula. 

 

„Do sada sam u životu imala priliku nositi razne titule, ali ambasador do sada nisam bila, tako da mi je ovo zaista velika čast i privilegija. I, iskreno, veća mi je privilegija da budem ambasador ove dece, koji su vremenom postali  moji prijatelji, kao i prijatelji mojih kolega iz m:tel-a, nego onaj drugi, zvanični. Sa ovim ljudima smo se saživeli, sa njihovim mukama i radostima, tako da mi je drago i velika čast da sa njima provodim vreme i kad igramo fudbal zajedno ili sada ovde na Jahorini kada se družimo, kuvamo, sadimo… Sve to obeležava trajno naše prijateljstvo, a sada formalno moju obavezu da se o njima staram dok god sam živa, koliko god mogu", naglasila je Jelena Trivan.

U čast imenovanja ambasadora, na vrhu Jahorine biće zasađene sadnice drveta ginko biloba, a između ostalih sadržaja kojima su ovoga dana mogle da prisustvuju zvanice, održana je i radionica kuvanja, te je i nova ambasadorka Jelena Trivan, zajedno sa drugarima iz Centra, učestovala u njoj. Da je ova bliskost obostrana, govore i riječi direktora Centra Zorana Jelića, koji je u ime svih korisnika i članova Centra uputio poruku: „Osobe sa sindromom Down iz ovog centra su osjetili da ih Jelena Trivan voli upravo onakvim kakvi oni jesu, osjetili su njenu iskrenost, dobrotu i plemenitost".

U okviru manifestacije upriličena je i dodjela zlatnih povelja zahvalnosti, kao i predstava, te plesna revija, poetske, likovne, muzičke i kuvarske radionice.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana