Javor: Želimo odličnu saradnju sa zdravstvenim ustanovama

Srna
Javor: Želimo odličnu saradnju sa zdravstvenim ustanovama

PRIJEDOR - Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor na sastanku sa predstavnicima sindikalnih organizacija šest prijedorskih zdravstvenih ustanova zahvalio je još jednom svim zdravstvenim radnicima na požrtvovanom i profesionalnom radu tokom epidemije virusa korona.

"Gradska uprava želi, ne dobru, nego odličnu saradnju sa zdravstvenim ustanovama i zdravstvenim radnicima i u narednom periodu", poručio je Javor.

On je prisutne upoznao o neophodnim procedurama i redoslijedu aktivnosti koje slijede kako bi zdravstvenim radnicima bila isplaćena obećana sredstva kao vid podrške gradske vlasti zdravstvenom sistemu u Prijedoru.

"Nakon što se ispoštuju sve potrebne zakonske procedure planirana sredstva od 400.000 KM biće operativna u narednih mjesec dana, a budući da je sindikat taj koji zastupa radnike, on će donijeti odluku kako će u kojoj zdravstvenoj ustanovi ova sredstva biti raspoređena", rekao je Javor.

On je dodao da je predviđeno da medicinski i nemedicinski kadar dobije po 400 KM.

Predstavnici sindikalnih organizacija koji su prisustvovali današnjem sastanku zahvalili su za razumijevanje i održano obećanje, ističući da su zdravstveni radnici solidarni i da se nadaju da će u svakoj od ustanova naći adekvatan način da dodijeljena sredstva budu raspodijeljena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana