Javor: Od danas do kraja godine 63.000 KM subvencija prevoznicima

SRNA
Javor: Od danas do kraja godine 63.000 KM subvencija prevoznicima

PRIJEDOR - Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor izjavio je da će privatnim prevoznicima koji vrše usluge javnog prevoza na području ovog grada danas biti isplaćeno 20.100 KM subvencije iz gradskog budžeta, a do kraja godine ukupno 63.000 KM.

"Meni je žao što rad ovih prevoznika nije bio prepoznat i prethodnih godina. Jednostavno, nisu imali podršku, nisu imali saradnju, to je nešto što moramo mijenjati", rekao je Javor novinarima u Prijedoru.

On je naveo da se danas sastao sa 13 predstavnika iz ovog sektora i da je postignut dogovor da se subvencije isplate svima, a da će se do kraja godine dogovoriti saradnja i za narednu godinu.

"Imamo dosta neprofitabilnih linija i poskupljenje naftnih derivata dovelo je do poteškoća u radu", dodao je Javor.

Grad Prijedor je lani za ove subvencije izdvojio 96.000 KM.

Predsjednik Udruženja autobuskih prevoznika Prijedor Zoran Grbić rekao je da ranije nije bilo razumijevanja iz Gradske uprave i zahvalio čelnim ljudima grada na podršci.

Prevoznik Nebojša Trkulja izrazio je nadu da se došlo do sistemskog rješenja i da o tome neće morati iznova da se razgovara, nego da će se samo unapređivati odnosi.

"Ovo smo tražili posljednjih deset godina i nikad nismo mogli dobiti ništa, a sad smo došli do rješenja jer ovo je djelatnost opštedruštvenog značaja", poručio je Trkulja. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana