Javor: Jednokratna novčana pomoć nakon rebalansa budžeta

SRNA
Foto: SRNA

PRIJEDOR - Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor najavio je danas će iz budžeta grada biti isplaćena jednokratna novčana pomoć za radnike u zdravstvu nakon rebalansa gradskog budžeta.

Javor je podsjetio da je poslije razgovora sa predstavnicima sindikata radnika u zdravstvu dobio spiskove zaposlenih iz više različitih sindikata, kao i iz drugih ustanova ne samo zdravstvenog, već i socijalnog sektora i da je sada taj broj iznad 1.000, te da je potrebno sagledati mogućnosti budžeta radi utvrđivanja iznosa pomoći.

On je rekao da čeka informaciju kad će biti rebalans budžeta, pa da pozove sve sindikalne organizacije na zajednički sastanak, naglasivši da niko ne bježi da se tim ljudima isplati ta naknada.

Gradonačelnik se danas u vrijeme skupštinskog zasjedanja obratio i radnicima u parku kod srednjoškolskog centra koji su se okupili da mirno izraze protest što zaposlenima u zdravstvu nije isplaćena jednokratna novčana pomoć iz budžeta grada, ponovivši sve što je na sastanku dogovoreno.

Predsjednik Udružene sindikalne organizacije doktora medicine, medicinskih sestara i tehničara opšte bolnice Prijedor Davor Hrnjić ponovio je da medicinski radnici zahtijevaju da dobiju ono što su dobile njihove kolege u drugim sredinama.

"Postalo je razočaravajuće, ali mi nećemo odustati od ovoga", dodao je Hrnjić, napomenuvši da radnicima nije dozvoljeno okupljanje ispred zgrade Gradske uprave.

Potpredsjednik ove sindikalne organizacije Ivana Davidović odbacila je medijske napise da iza ovoga stoji neka politička pozadina već da samo tražimo ono što je većina gradova dobila.

Ona je dodala da zahtjev radnika u zdravstvu nema veze sa staračkim domovima, već da se bore za zdravstvene radnike Doma zdravlja, bolnice i transfuzije.

Predsjednik Strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara u Domu zdravlja Prijedor Snježana Dobrijević rekla je da ne traže pomoć od Gradske uprave već očekuju novac od svoje ustanove koji su zaradili i koji im je obećan.

"Isključivo tražimo za sve radnike, jer nema radnika u Domu zdravlja koji nije imao na neki način dodir sa kovidom", ukazala je Dobrijevićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana