Javni skup protekao mirno u Zvorniku

Srna
Javni skup protekao mirno u Zvorniku

ZVORNIK - U Zvorniku je večeras održan mirni protest pod nazivom “Odbrana Alumine”, kojem su prisustvovali radnici i rukovodstvo ovog privrednog društva, te politički vrh SDS-a i PDP-a, kao i predstavnici Liste za pravdu i red.

Na skupu se obratio predsjednik Granskog sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske i Sindikata kompanije “Alumina” Radenko Smiljanić, koji je rekao da su u poziciji da svoj teret podijele sa svima jer je ovo problem koji prevazilazi Fabriku, a tiče se i regije Birač i šire.

Lider SDS-a Mirko Šarović rekao je da je došao da podrži radnike “Alumine”, Sindikat, kao i one koje najviše interesuje sudbina ove strateške kompanije.

Obratili su se i poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jelena Trivić, poslanik Nebojša Vukanović, kao i članovi Sindikata “Alumine”, te predstavnici zvorničkih gradskih odbora SDS-a, PDP-a i Liste za pravdu i red.

Nakon završenog skupa, koji je protekao mirno, učesnici su na prijedlog organizatora prošetali gradskom ulicom do Gradske uprave.

Organizatori ovog skupa su gradski odbori SDS-a, PDP-a i Liste za pravdu i red.

Sindikat traži od Vlade Republike Srpske da poništi odluku o prodaju državnih potraživanja u stečajnoj masi Fabrike glinice “Birač” fočanskoj firmi “Pavgord”.

Gradska boračka organizacija Zvornik prethodno je saopštila da je protiv rješavanja pitanja kompanije “Alumine” na ulici, kroz proteste i okupljanja.

I Gradska organizacija ratnih vojnih invalida ne podržava nikakva okupljanja i proteste na ulici povodom rješavanja pitanja statusa zvorničke “Alumine”, smatrajući da pojedini politički lideri manipulišu sa radnicima radi svoje lične promocije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana