Prnjavor: Održana javna rasprava o nacrtu budžeta grada

Srna
Foto: Srna

PRNjAVOR- Na javnoj raspravi o nacrtu budžeta grada Prnjavor za 2024. godinu večeras su izneseni dobri prijedlozi zainteresovanih građana koji su se u velikom broju odazvali pozivu da pomognu u kreiranju tog važnog dokumenta, rekao je predsjednik gradske Skupštine Željko Simić.

Simić je dodao da su građani pokazali razumijevanje što svi zahtjevi ne mogu u potpunosti biti ispunjeni jer se budžet nalazi u zadatim zakonskim okvirima.

"Do konačnog prijedloga budžeta i njegovog usvajanja nastojaćemo pronaći finansijsko rješenje za što veći broj zahtjeva", rekao je Simić.

Gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš podsjetio je da je na skupštinskom zasjedanju 17. novembra usvojen nacrt budžeta u iznosu od 30.470.000 KM i najavio da će se s ciljem kreiranja što kvalitetnijeg budžeta u prijedlog nastojati uvrstiti ranije dostavljeni pisani prijedlozi i sugestije pojedinih udruženja, organizacija i budžetskih korisnika, kao i večerašnji opravdani prijedlozi.

"U narednoj godini očekujemo dosta velikih investicija, za određene kategorije će biti povećana sredstva. Uvjeren sam da je i iz samog budžeta vidljivo da Prnjavor krupnim koracima ide naprijed", rekao je novinarima Tomaš.

On je izrazio očekivanje da bi do 21. decembra budžet za narednu godinu mogao proći skupštinsku raspravu i biti usvojen.

Javnoj raspavi o nacrtu budžeta grada Prnjavor za 2024. godinu održanoj u Centru za kulturu prisustvovao je, između ostalih, i predsjednik gradske Boračke organizacije Perica Đumić koji je rekao da su s ciljem poboljšanja statusa boraca zatražili povećanje predviđenih sredstava za ovu kategoriju sa 90.000 KM na 215.000 KM.

"Nadamo se da će naš zahtjev naići na razumijevanje jer bi se dodatnim sredstvima poboljšao rad na terenu i uslovi za borce koji su najviši dali za stvaranje Republike Srpske", dodao je Đumić.

On je rekao da je iz Boračke organizacije zatraženo i dodatnih 17.000 KM za održavanje površina oko spomen-obilježja.

Sekretar Crvenog krsta Prnjavor Bojan Šipragić rekao je da je njihov prijedlog povećanje sredstava za projekat "Pomoć i njega u kući" koji se sprovodi u saradnji sa švajcarskim Crvenim krstom sa 45.000 KM na 75.000 KM, što je u skladu sa ranijim ugovorom kojim su predviđene obaveze svih učesnika i kako bi projekat opstao u narednoj godini. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana