"Jahorina" promovisana na ATP turniru "Srbija open"

Srna
Foto: Srna

BEOGRAD - Olimipijski centar /OC/ "Jahorina" promovisan je danas na ATP turniru "Srbija open", u organizaciji porodice Đoković, a posjetiocima najvećeg teniskog turnira u Srbiji svoju ponudu za predstojeću ljetnu sezonu predstaviće Olimpijski centar, Turistička organizacija Republike Srpske /TORS/, kao i Grada Istočno Sarajeva i opštine Pale.

Direktora OC "Jahorina" Dejana Ljevnaića, šefa Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađena Cicovića, direktora TORS-a Miodraga Lončarevića i čelnike turističkih organizacija Istočnog Sarajeva i Pala Igora Ikonića i Dragana Jakića u Teniskom centru "Novak" u Beogradu dočekao je direktor turnira Goran Đoković.

Stric najboljeg svjetskog tenisera poželio je dobrodošlicu prijateljima iz Republike Srpske, izrazivši zahvalnost Srpskoj i Ljevnaiću, kome je poželio da Olimpijski centar poslije uspješne zimske sezone ima jednako uspješnu ljetnu sezonu, kao i da njihova zajednička saradnja traje još mnogo godina.

Ljevnaić je rekao da mu je izuzetna čast što prisustvuje teniskom turniru u Beogradu, ističući da duguje ogromnu zahvalnost porodici Đoković što je prije pet godina podržala Olimpijski centar "Jahorina" kada je započeo proces investicija i rekostrukcije čitavog centra.

On je najavio da će posjetioci Jahorine u predstojećoj ljetnoj sezoni moći da uživaju u brojnim sadržajima, za koju se OC "Jahorina" uveliko sprema.

"Ponudićemo atrakcije koje ima samo Jahorina, uključujući i jezero na kojem će biti pedaline, zip lajn, dva dječja igrališta, mol, adrenalinske atrakcije, jahanje, rentiranje kvadova i bicikala, kao i druge primamljive sadržaje. Ljetna sezona će svečano biti otvorena od 1. do 3. jula, uz učešće najvećih muzičkih zvijezda regiona", rekao je Ljevnaić.

On je naglasio da je ovogodišnja zimska sezona bila najuspješnija do sada, jer su oboreni svi rekordi, a ukupan prihod iznosi 21 milion KM, što je povećanje za 1.200 odsto u odnosu na sezonu kada je preuzeto upravljanje olimpijskim centrom.

"Imali smo 412.000 skijaša i oko 150.000 neskijaša. Mi smo doživeli strahovitu epspanziju. Cena nekretnina je drastično porasla, a grade se objekti na više od 300 hiljada kvadrata. Trenutna vrednost investicija koje su se slile na našu planinu je oko 1,5 milijardi KM", rekao je Ljevnaić.

Cicović je rekao da je zadovoljan što na ovako značajnom teniskom turniru na pravi način može da se promoviše olimpijska ljepotica Jahorina, ističući da Olimpijski centar zauzima posebno mjesto u programu Predstavništa kojim se promoviše Republika Srpska i podstiču i jačaju veze Srba s obje strane Drine.

"Olimpijski centar je turističkak destinacija kojom možemo da se pohvalimo ovde u Srbiji i na pravi način uradimo sve promocije, prvenstveno zbog toga što OC `Jahorina` ima menadžment sa ciljem i vizijom, što je vratilo olimpijski sjaj Jahorini", poručio je Cicović.

On je ukazao na činjenicu da je Jahorina destinacija na koju dolazi veliki broj turista iz Srbije, zbog čega će Predstavništvo nastaviti da je promoviše i u narednom periodu.

"Mi u Srpskoj smo opredijeljeni da zajedno sa Srbijom gradimo i promovišemo zajedničke turističke proizvode, tako da je jako važno da sve informacije budu dostupne javnosti kako bi naša Jahorima imala još bolje rezultate. Svih dosadašnjih rezultata ne bi bilo da nije bilo investicija koje je obezbijedila Vlada Republike Srpske", naglasio je Cicović.

Ikonić i Jakić najavili su da su grad Istočno Sarajevo i opština Pale potpuno spremni za predstojeću ljetnu trurističku sezonu, u čijem će fokusu biti Jahorina, ali će posjetioci, kako kažu, moći da računaju i na brojne druge sadržaje, koji će narednih dana biti promovisani na "Srbija openu".

Lončarević je rekao da TORS nakon sajmova u Beogradu, Budimpešti, Zagrebu, Ljubljani i Banjaluci nastavlja svoje aktivnosti i da ne propušta priliku da se promoviše na značajnim manifestacijama.

"Prošle godine smo imali više od 60 odsto turista iz Srbije, dok su ostali iz regiona. Zbog toga smo ovde i bićemo pet narednih dana da promovišemo vrijednosti Turističke organizacije Republike Srpske. Promovisaćemo naše ljetne destinacije kao što su Višegrad, Trebinje, Bijeljina i Banjaluka, a veoma značajno za nas je i Svjetsko prvenstvo u raftingu u Banjaluci, koje će biti održano od 25. maja do 1. juna", poručio je Lončarević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana