Izdato upozorenje na obilne padavine

Srna
Izdato upozorenje na obilne padavine

BANjALUKA - Hidrometeorološki zavod Republike Srpske upozorio je na obilne padavine koje se sutra prvo očekuju na zapadu Srpske, a tokom dana, uveče i u narednoj noći i u Hercegovini, kao i na jak vjetar, u Hercegovini i na olujne udare.

Obilna kiša u Hercegovini će padati i u petak, 4. oktobra, ujutro, dok će u ostalim predjelima biti slabija, rečeno je Srni u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

U Hercegovini će ukupno pasti od 70 do 120 milimetara kiše po metru kvadratnom.

-Na zapadu se očekuje od 40 do 80 milimetara kiše po metru kvadratnom. U Hrvatskoj, uz samu granicu sa BiH, očekuje se i više od 100 milimetara - naveli su iz Hidrometeorološkog zavoda Srpske.

U upozorenju se napominje da se u ovim regijama zbog obilnih padavina u kratkom periodu očekuje pojava i porast bujičnih poplava i problemi sa oborinskim vodama i oticanjem vode u urbanim zonama, kao i porast vodostaja rijeka na slivu Une.

Najmanje padavina biće na krajnjem istoku i sjeveroistoku.

Iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske napomenuli su da će sutra i petak ujutro duvati jak vjetar, u Hercegovini uz olujne udare.

-Udari vjetra od jugozapada ka Hercegovini i jugoistoku biće od 50 do 80 kilometara na čas, a na sjeveru i sjeveroistoku slab vjetar - naveli su iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana