Izdato upozorenje na jak vjetar, mogući udari i do 110 kilometara na čas

Srna
Izdato upozorenje na jak vjetar, mogući udari i do 110 kilometara na čas

BANjALUKA - Narandžasto upozorenje izdato je za danas za sve krajeve Republike Srpske i FBiH zbog jakog vjetra, koji će u ponegdje dostizati udare i do 110 kilometara na čas, objavio je Meteoalarm.

-Budite spremni na smetnje, strukturalna oštećenja i rizik za povrede od iščupanih stabala i krhotina koje nosi vjetar - saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Mogući su udari vjetra između 50 i 80, a u višim područjima do 90 kilometara na čas, kao i prekidi u snadbijevanju električnom energijom.

U Republici Srpskoj i F BiH danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme uz sunčane periode, ali veoma toplo i vjetrovito sa temperaturom vazduha do 32 stepena, a uveče se očekuje kiša.

Duvaće jak, ponegdje i olujni jugo koji će donijeti dodatni porast temperature vazduha. Uveče se očekuje naoblačenje sa zapada, zbog čega će ponovo početi da pada jača kiša usljed prilaska frontalne zone.

Padavine se očekuju u Hercegovini, zapadnim, jugozapadnim i djelimično centralnim područjima. Intenzivnije će biti u drugom dijelu dana i tokom naredne noći.

Očekivana količina padavina je između 40 i 80, lokalno na sjeverozapadu Hercegovine do 100 litara kiše po metru kvadratnom, a moguća je pojava urbanih i bujičnih poplava.

Prvo će početi da pada na zapadu i jugu, a zatim će nastaviti da se širi u narednoj noći, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 22 na jugozapadu do 32 stepena na sjeveroistoku, u višim predjelima od 18 stepeni Celzijusovih.

Temperatura vazduha izmjerena u sedam časova: Bijeljina 13, Čemerno, Doboj 14, Bjelašnica, Brčko, Livno 15, Prijedor, Rudo, Han Pijesak 16, Drvar, Goražde, Zenica, Mostar 17, Sokolac, Bugojno 18, Sarajevo 19, Bileća, Mrkonjić Grad, Novi Grad, Tuzla 20, Trebinje 21, Banjaluka 24, Neum 20 stepeni Celzijusovih.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana