Iz PDV-a izuzeti kolica za osobe sa invaliditetom

Srna
Iz PDV-a izuzeti kolica za osobe sa invaliditetom

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović otvorila je u Banjaluci postavku "Preko trnja do zvijezda", povodom 20 godina Košarkaškog kluba invalida /KKI/ "Vrbas", i poručila da je neophodno mijenjati Zakon o PDV-u iz kojeg bi bila izuzeta kolica koja koriste osobe sa invaliditetom.

Cvijanovićeva je nakon što je otvorila ovu postavku rekla da će institucije Srpske pomoći u nabavci neophodnih kolica za potrebe ovog kluba.

"Ovo su naši šampioni, ljudi koji su uprkos svojim silnim zdravstvenim problemima i svakodnevnim poteškoćama uspjeli da budu i održe se kao šampioni koji su pronijeli slavu Republike Srpske na svim takmičenjima", rekla je Cvijanovićeva novinarima.

Ona je dodala da postavka u Muzeju sporta upravo pokazuje koliku je slavu i uspjeh KKI "Vrbas" postigao.

Predsjednik ovog kluba Marinko Umičević kaže da se imaju čime pohvaliti, prije svega da su 30. na listi od 3.200 klubova iz Evrope, a koji imaju ogromne budžete.

"Osam puta smo prvaci BiH i NLB lige, deveti put sada igramo finale. Ovo je i više od sporta, ovo je socijalizacija, rehabilitacija, humanizacija", rekao je Umičević i zahvalio predsjedniku Republike Željki Cvijanović za koju je rekao da je jedan od najvažnijih sponzora kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana