Ivetić: Episkop Fotije stiže u posjetu Odžaku

Vedrana Kulaga Simić
Ivetić: Episkop Fotije stiže u posjetu Odžaku

BIJELjINA - Iza srpskog naroda u Posavskom kantonu, uz Srpsku i Srbiju, stoji i Srpska pravoslavna crkva (SPC), a njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije bi trebalo da na ljeto posjeti opštinu Odžak.

Potvrdio je to za „Glas Srpske“ predsjednik Srpskog građanskog udruženja „Posavina“ Damir Ivetić iz Odžaka nakon razgovora sa episkopom Fotijem u sjedištu Eparhije u Bijeljini.

Tokom sastanka otvorena su brojna pitanja koja su od vitalnog interesa za povratak i opstanak srpskog naroda na ognjištima.

- Episkop je izrazio želju da posjeti Posavski kanton. Plan je da u mjesnim zajednicama Trnjak i Gornji Svilaj osvešta vjerske objekte - jedan koji je već izgrađen, a za drugi su tek udareni temelji. Nama je veoma važno da iza nas stoji i naša crkva, a rečeno nam je da možemo računati na veću i jaču pomoć sveštenih lica narodu na ovim prostorima - rekao je Ivetić.

Na sastanku su bili i predsjednik Odbora za prava Srba u FBiH Đorđe Radanović i predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević koji je, kako kaže Ivetić, pokazao veliko razumijevanje i interesovanje za položaj srpskog naroda u FBiH, ali i samom Posavskom kantonu.

- Svi su saglasni da je situacija veoma teška i da je položaj srpskog naroda u FBiH veoma loš. Moramo da se borimo za svoja prava i za svoju imovinu - zaključio je Ivetić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana