"IVECO" proslavio 23. rođendan: Veliki izbor vozila, rekordna prodaja

J. K.
"IVECO" proslavio 23. rođendan: Veliki izbor vozila, rekordna prodaja

BANjALUKA - Firma "IVECO", koja se bavi prodajom teretnih vozila i kombija, proslavila je u Glamočanima kod Laktaša 23. rođendan i time potvrdila da više od dvije decenije uspješno posluje.

Igor Ilić, koji radi u sektoru prodaje, rekao je za "Glas Srpske" da mu je veoma drago što "IVECO", nakon dvije godine pauze zbog epidemiološke situacije, ponovo proslavlja rođendan.

- Posljednja proslava bila je 2019. godine i tada smo promovisali "SV model" novog tegljača, koji je i uzdanica našeg teško teretnog programa - rekao je Ilić. Objasnio je da je riječ o poboljšanom modelu, u smislu novih motora, efikasnosti smanjene potrošnje, praćenja vozila onlajn preko "IVECOVE" platforme, praćenja produktivnosti vozila, te efikasnosti vozača.

Pored tog, ističe Ilić, rade i sva ostala komercijalna dostavna vozila, od lakih kombija "B" kategorija, do specijalnih vozila, komunalnih nadogradnji i vatrogasnih vozila.

Na pitanje šta kupci trenutno najviše traže, Ilić kaže da iz njihovog programa ide sve podjednako dobro.

- "IVECO" je poznat po širokoj paleti proizvoda. Neki proizvođači su orijentisani samo na tegljače, neki na srednje teška i teška komercijalna vozila, a mi imamo sve - kazao je Ilić.  Dodao je da je, ipak, najzastupljeniji laki i srednje teški program.

"Euromodus" je, kako kaže, generalni zastupnik za "IVECO", te uvoznik i serviser za "IVECO" vozila na teritoriji BiH, a prošla godina je bila rekordna kada je riječ o prodaji novih, ali i polovnih vozila.

Kada se sve sabere, kako kaže, lani su prodali više od 300 vozila.

- Ove godine nova vozila idu dobro zato što smo planski radili narudžbe, ali polovnih je sve manje - rekao je Ilić. Ističe da su njihovi kupci najviše javna preduzeća i privatne firme.

- Moram napomenuti da radimo i polovna vozila, jer "IVECO" ima još jedan svoj brend "OK Trucks", a riječ je o vozilima koja su bila na operativnom "IVECOVOM" lizingu, korišćena pod ugovorom od tri do pet godina. Nakon isteka ugovora u tom periodu, a redovno servisirana u ovlašćenim servisima, opet se vraćaju u prodaju - kazao je Ilić, dodajući da se tako udahne novi život tim vozilima jer ponovo idu na drumove.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana