Ivanović u devedestoj godini želi biciklom do Zagreba

Srna
Foto: RTRS

SREMSKA MITROVICA- Devedesetogodišnjak Radoslav Ivanović iz Šašinaca kod Sremske Mitrovice planira novi humanitarni podvig u okviru kojeć će od tog sremskog sela biciklom stići do Zagreba.

Ivanović je prošle sedmice na svom biciklu prevalio put dug 270 kilometara i za dva dana stigao od Šašinaca do Banjaluke, a bicikl je poklonio u humanitarne svrhe kako bi pomogao liječenje teško bolesnog mališana Vukana Stojiljkovića.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović primila je danas u Gradskoj kući Ivanovića i darovala mu novi bicikl zbog njegove plemenitosti i da bi mu nadomjestila onaj koji je poklonio.

Hrabra i plemenita starina zahvalio je Milovanovićevoj za novi bicikl i odmah i njega poklonio u humanitarne svrhe, odnosno za liječenje malog Vukana.

Radoslav Ivanović je na put do Banjaluke krenuo u srijedu, 4. maja, a stigao u petak, 6. maja, gdje su ga dočekali brojni Banjalučani, a imao je dva cilja - da pomogne liječenje malog Vukana i stigne prijatelju na đurđevdansku slavu.

Vukan Stojiljković boluje od spinalne mišićne atrofije i za njegovo liječenje neophodan je izuzetno skup lijek, koji se može nabaviti samo u inostranstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana