Ivan Begić pokreće TV kanal, dobio dozvolu za emitovanje

GS
Ivan Begić pokreće TV kanal, dobio dozvolu za emitovanje

BANjALUKA - Nekadašnji odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka i nezavisni kandidat za potpredsjednika Srpske iz reda Hrvata Ivan Begić pokreće novi posao, odnosno medij - biće direktor novog televizijskog kanala TOK.

Za portal Kliks je rekao da naziv novog televizijskog kanala znači "Tačno, objektivno, ključno".

Begić je po struci građevinski inžinjer ali se, kako kaže, nikada previše nije bavio strukom. Prije političkog angažmana, takođe je radio u medijima pa je za njega ovo "povratak otpisanih".

-Ja sam neko ko ima dosta iskustva, neko ko vidi da su mediji ispod svakog kriterijuma, pali na niske grane, od uslova rada, plate, profesionalizma. Odlučio sam se uhvatiti u koštac sa tim stvarima. Odlučio sam napraviti medij i pokazati svima kako jedan medij treba imati dozu transparentnosti- rekao je Begić.

Regulatorna agencija za komunikacije BiH danas je izdala dozvolu za emitovanje i teče rok od 90 dana za početak emitovanja. Za sada je pokrenut portal preko kojeg, kaže, žele uvidjeti eventualne greške kako bi sa emitovanjem na TV-u krenuli što spremniji.

Poslove glavnog i odgovornog urednika obavljaće Milana Dukić.

Begić kaže i da je za prvu fazu rada planirano zapošljavanje desetak radnika, što će se kasnije proširiti. Takođe, ostvarili su i saradnju sa nekim medijskim kućama i agencijama.

-Naš fokus će biti najbrža moguća informativa - prenos uživo - da se političari ili ljudi iz javnog života ne bi bunili i govorili „skratili ste nam izjavu“. Želimo biti tačni, objektivni, ključni, a to nam u redakciji piše na zidu -  dodaje Begić.

Radiće i na obrazovnom programu, a sarađivće i sa vatrogasnim jedinicama - vatrogasci će imati kamere na svojim šljemovima i gledaoci će moći vidjeti kako se jedan požar gasi i slično.

Sjedište televizije je u Banjaluci, a za sada je uspostavljeno i dopisništvo u Prijedoru.

-Realizovaćemo višečasovne direktne prenose svih važnih događaja u Srpskoj (manifestacije, pres konferencije, kulturno-umjetnička dešavanja, sportska takmičenja, manifestacije u ruralnim područjima, saopštenja i drugo...) u najvećoj mjeri uživo (gdje bude postojala dovoljno kvalitetna pokrivenost signalom), a tamo gdje se ne bude mogao realizovati program uživo isti će se emitovati odmah po dolasku ekipa sa terena - poručuje rukovodstvo TV kanala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana