Japan zamijenio Banjalukom: Istraživač Radovan Kukobat potpisao ugovor sa Medicinskim fakultetom

Milijana Latinović
Foto: V. Tripić

BANjALUKA – Mladi istraživač, doktor inženjerskih nauka Radovan Kukobat koji se školovao i radio u Japanu potpisao je danas ugovor o stupanju u radni odnos na Medicinskom fakultetu u Banjaluci.

Kukobat, inače rodom iz Glamoča, kao izvanredan student na Univerzitetu Šinšu u Japanu stekao je zvanje doktor inženjerskih nauka, a nakon devet godina istraživačkog rada u Japanu karijeru nastavlja u Centru za biomedicinska istraživanja na banjalučkom Medicinskom fakultetu, te kao stručni saradnik na studijskom programu farmacija.

U Centru za biomedicinska istraživanja on će se baviti ispitivanjem alumino-silikatnih materijala i mogućnostima njihove primjene u farmaceutskim proizvodima.

Dekan Medicinskog fakulteta Ranko Škrbić izrazio je zadovoljstvo što se Kukobat vratio u Srpsku i prihvatio ponudu ove visokoškolske ustanove.

-Ovo je na neki način priznanje i za nas da naši mladi ljudi koji se školuju u inostranstvu imaju gdje da se vrate - poručio je Škrbić naglasivši da je neprocjenjivo iskustvo koje mladi kolega može da prenese studentima u Srpskoj.

Kukobat je zahvalio na pruženoj prilici i istakao da je Centar za biomedicinska istraživanja opremljen na svjetskom nivou.

-Trudiću se da iskustvo stečeno u Japanu primijenim ovdje i da doprinesem razvoju nauke u Srpskoj – porucio je Kukobat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana