Istočno Sarajevo: Konkurs za upis u novu akademsku godinu 12. juna

Srna
Istočno Sarajevo: Konkurs za upis u novu akademsku godinu 12. juna

ISTOČNO SARAJEVO - Konkurs za upis studenata u akademskoj 2024/2025. godini na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu biće objavljen u srijedu, 12. juna, najavljeno je iz ove visokoobrazovne ustanove.

Konkurs će biti objavljen na internet stranici Univerziteta, kao i u dnevnim novinama.

Prijavljivanje kandidata za upis u prvu godinu prvog ciklusa studija na svim članicama Univerziteta počeće 24. i trajati do 28. juna, dok su prijemni ispiti zakazani za 1. i 2. jul.

U saopštenju se navodi da će i ove godine biti moguće elektronsko prijavljivanje kandidata za polaganje prijemnog ispita.

Prijava kandidata na prvi ciklus studija na sve fakultete/akademije, osim na Medicinski fakultet u Foči, moći će se izvršiti i elektronskim putem - https://estudent.ues.rs.ba/, od 24. do 29. juna.

Svi kandidati koji uspješno polože prijemni ispit i ostvare pravo upisa mogu se upisati od 8. do 12. jula.

Drugi upisni rok organizovaće članice Univerziteta u Istočnom Sarajevu koje u prvom roku ne upišu planirani broj studenata.

Konkurs za upis studenata u drugom roku biće objavljen 14. avgusta, dok će se prijave za polaganje prijemnih ispita moći predati od 26. do 30. avgusta.

Prijava kandidata na prvi ciklus studija na sve fakultete/akademije, osim na Medicinski fakultet u Foči, moći će se izvršiti i elektronskim putem i u drugom upisnom roku, u periodu od 26. do 31. avgusta.

Prijemni ispiti u drugom upisnom roku biće organizovan 2. septembra, dok je upis primljenih kandidata planiran od 9. do 13. septembra, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana