Ispit za upravljanje motornim čamcem uspješno položilo 100 kandidata

SRNA
Foto: srna

ŠAMAC - Obuka i polaganje ispita za upravljanje motornim čamcem za 100 kandidata iz 15 opština Republike Srpske i Federacije BiH (FBiH) organizovani su u Šamcu, uz poštovanje svih epidemioloških mjera, a svi su uspješno položili ispit.

Načelnik Službe za društvene djelatnosti i poslove civilne zaštite opštine Šamac Mišo Dervenić rekao je da je ovo 16. polaganje ispita za upravljanje motornim čamcem.

"Ovim aktivnostima ćemo kvalitetno i radno obilježiti Međunarodni dan civilne zaštite", rekao je Dervenić i dodao da je ispit za upravljanje motornim čamcem do sada uspješno završilo 900 kandidata.

On je istakao da je opština Šamac snosila troškove polaganja za pripadnike opštinske Jedinice za spasavanje i zaštitu na vodi, čime dodatno osposobljava pripadnike Civilne zaštite. Dervenić je dodao da je tokom 16 godina opština Šamac finansirala 150 svojih sugrađana kako bi se obučili za upravljanje čamcem i spasavanje na vodi.

Pisani dio ispita obavljen je u hotelu "Plaža", a praktični dio obuke i polaganje na ušću rijeke Bosne u Savu. Obuku su organizovali Odjeljenje za društvene djelatnosti i poslove civilne zaštite opštine Šamac, Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske i Kapetanija pristaništa Brčko. U praktičnom dijelu na rijeci Bosni učestvovali su i spasioci Crvenog krsta Šamac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana