Inspektorat saopštio šta će preduzeti nakon trovanja radnika u Srpcu

Anita Janković Rečević
Inspektorat saopštio šta će preduzeti nakon trovanja radnika u Srpcu

BANjALUKA – Republička inspekcija za hranu izuzela je jutros uzorke hrane koju su juče konzumirali radnici „Perutnine ptuj“ u Srpcu, a koji su nakon toga završili u bolnici zbog stomačnih tegoba.

U Inspektoratu Srpske rekli su za „Glas“ da su se ,na osnovu saznanja da je juče u popodnevnim časovima veći broj radnika kompanije „Perutnina ptuj“ osjetio stomačne tegobe koje bude sumnju na trovanje hranom, jutros zajedno sa predstavnicima Instituta za javno zdravstvo RS uputili na lice mjesta.

- Izvršeno je izuzimanje uzoraka hrane koja je posluživana, i isti se dostavljaju na laboratorijsku analizu kako bi se sa sigurnošću utvrdilo da li je uzrok zdravstvenih tegoba trovanje hranom – naveli su u Inspektoratu.

Dodali su da kontrola podrazumijeva i provjeru higijensko-sanitarnih uslova u kuhinji i samoj menzi, opreme koja se koristi prilikom pripreme hrane, sirovina i način manipulacije sa istima, sanitarni status radnika koja pripremaju i poslužuju hranu.

- Za sada još uvijek nije moguće potvrditi koji je uzrok zdravstvenih tegoba radnika, inspekcijski nadzor je u toku, te ćemo nakon svih izvršenih provjera i analiza imati konkretnu informaciju – rekli su u Inspektoratu.

Radnici komanije „Perutnina ptuj“, njih 16, zatražilo je juče pomoć ljekara zbog stomačnih tegoba.

Velibor Popović, direktor "Perutnine Ptuj" iz Srpca, kazao je da se 16 radnika ove kompanije u srijedu naveče nakon obroka požalilo na stomačne tegobe i da su se odmah prijavili srbačkom Domu zdravlja, a da su nakon toga upućeni na Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana