Inspekcija reagovala na natpise medija: Mladunče lava nikada nije bilo na Poljinama, fotografija nastala u Dubaiu

G.S.
Inspekcija reagovala na natpise medija: Mladunče lava nikada nije bilo na Poljinama, fotografija nastala u Dubaiu

SARAJEVO - Veterinarski inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS okončali su juče inspekcijski nadzor iniciran prijavama građana, kao i medijskim natpisima na okolnosti navodnog držanja mladunčeta lava u sarajevskom naselju Poljine, vlasništvo Ibrahima Al Havaia, biznismena iz Dubaija.

U saradnji sa policijskim službenicima PU Centar, te po dobijanju tačne adrese stanovanja i identifikacije imenovanog, inspektori su izvršili nadzor iz svoje nadlženosti na lokalitetu Poljina, te tom prilikom zatekli i vlasnika, što je konstatovano iz predočene lične dokumentacije.

Inspektorima je nesmetano omogućen ulazak na imanje, kao i kontrola unutar stambenog objekta i drugih pomoćnih objekata na imanju.

Prilikom kontrole nije zatečeno mladučne lava, niti bilo koji dokaz koji bi sugerirao da je životinja mogla boraviti na navedenoj adresi.

Ibrahim Al Havai je inspektorima pod punom moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornošću izjavio da je fotografija koja kruži društvnim mrežama sačinjena u Dubaiu na njegovom imanju na kojem posjeduje veći broj životinja, kao i mladunče lava sa fotografija koje objavljuje na društvenim mrežama. 

 

Bosanskohercegovačkoj publici Al Havai postao je poznat nakon što je objavljen spot za pjesmu "Flo Aswad " koju je snimio zajedno s reperom Cunamijem.

Osim što je biznismen, Al Havai aktivan je i na društvenim mrežama te na Instagram često objavlju svoju svakodnevicu. Prema njegovim objavama može se zaključiti da uživa u luksuznom životu, automobilima i putovanjima.

Al Havai trenutno živi u Sarajevu gdje se nalazi njegov kućni ljubimac - mladunče lava. Ibrahim na Instagram takođe objavljuje fotografije iz vile koja se nalazi na Poljinama.

Ibrahim je jedan od vlasnika Al Havai Group iz Dubaija, a bio je zainteresiran za kupovinu Fabrike duhana Mostar za šest miliona KM, nakon što je među devet zainteresiranih kupaca za nekadašnjeg mostarskog giganta u drugom krugu dao najbolju ponudu na javnoj prodaji u Opštinskom sudu Mostar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana